Zašto mi je potreban SPF svakog dana?

Da li znate koji je kozmetički proizvod zapravo najjači i neprikosnoven kada je u pitanju sprečavanje znakova starenja na našem licu? Čak nije ni strogo čuvana tajna, za ovaj proizvod smo svi čuli!

Većini je prvi susret sa njim bio u danima letnjeg raspusta i zbog kog se nije smelo u vodu bar 15 minuta, da koža dobro upije! I bez obzira na uzrast, većina ga se seti isključivo u periodu godine kada je Sunce visoko na nebu i u punoj snazi. Nekada su kreme sa SPF bile rezervisane samo za plaže i bazene tokom leta, ali danas postoji čitava paleta proizvoda sa ciljem da našu kožu zaštiti od negativnih efekata pri izlaganju sunčevim zracima. Jedan se posebno izdvaja i sa razlogom ga mnogi nazivaju najvažnijim proizvodom u očuvanju mladolikog izgleda – krema za lice sa zaštitnim faktorom!

Sve češće se napominje značaj ovakvih preparata, ali i dalje se mnogi pitaju da li moraju svakog dana da posežu za njim. Naš odgovor je da, svakog. Baš, baš, baš svakog – bez izuzetaka i bez opravdanja. Zašto? Otkrivamo vam ključne razloge zbog kojih bi krema za lice sa SPF trebalo da bude vaš najbolji prijatelj i veran pratilac gde god se zaputite!

1. Štiti nas od štetnih sunčevih zraka

Iako verovatno i vrapci na grani znaju za ovo, nije na odmet još jednom se podsetiti na lekciju o očiglednom, ali najvažnijem benefitu. Sunce emituje različite vrste zračenja, ali najpoznatije je svakako UV zračenje. Zraci pod imenom UVB odgovorni su za opekotine i utiču na površinske slojeve kože, dok su UVA zraci znatno uporniji i mogu zaći u dublje slojeve gde su odgovorni za pravi metež.  Kvalitetna krema za lice sa zaštitnim faktorom kožu štiti potpuno, od obe vrste zračenja čime se smanjuju ogromni rizici i potencijalna šteta koju mogu napraviti, što koži, što celom organizmu.

2. Sprečava pojavu znakova starenja

Pored „instant“ problema, poput opekotina koje vidimo i vrlo dobro osetimo odmah po nastanku, izlaganje suncu stvara i probleme u dugoročnom smislu. Brojna istraživanja su pokazala da je čak 90% znakova starenja kože uzrokovano od strane sunčevih zraka. Gorepomenuti, UVA zraci u dermisu oštećuju vlakna kolagena što dovodi do pojave finih linija, bora oko očiju, nosa i usta, staračkih pega i brojnih drugih problema, estetskih i zdravstvenih.

Zapravo, ogroman broj preparata iz naših dnevnih rutina samo popravlja štetu koje su posledice izlaganja suncu. Zato je krema as SPF najbolja prevencija za očuvanje mladalačkog i jedrog izgleda kože na svim delovima tela.

3. UV zračenje je tu cele godine!

Izuzetno je opasno verovanje da su temperatura i stepen zračenja u uskoj vezi. UV zraci tokom cele godine, po svim vremenskim uslovima, mogu i stižu do nas. Neka vas ne zavaraju kiša i oblaci, čak 80% sunčevih UV zraka se uspešno probije. U prilog ovoj činjenici govore sve osobe koje se sa zimovanja vrate sa preplanulim licem. Visoke nadmorske visine su mesta na kojima treba primenjivati zaštitu od sunca. Preskakanje korišćenja SPF zbog provođenja dosta vremena u zatvorenom prostoru, takođe, nije izgovor jer vas UVa zraci mogu bez ikakvih problema „pronaći“, čak i kroz prozore.

4. Čuva zdravlje naše kože

Prekomerno izlaganje suncu bez zaštite može napraviti i još neke estetske probleme. Odličan primer je hiperpigmentacija, poremećaj koji nastaje zbog prekomernog stvaranja melanina, usled čega dolazi do pojave tamnih mrlja i fleka na koži, poznatih i kao sunčeve pege. Rešenje je kao i do sad, jednostavno – svakodnevno korišćenje SPF cele godine, ne samo leti. Štiteći kožu od UV zračenja možete računati i da će svi procesi i funkcije unutar vaše kože teći po planu, što ćete primetiti po glatkoj i zdravoj koži.

5. Živimo brzim tempom

Svima su dobro poznati saveti kako se pravilno čuvati od sunca: izbegavajte izlaganje Suncu izmedju 10 i 4, nosite široke šešire i naočare, naravno, uz nošenje odeće koja prekriva kožu i ne dozvoljava zracima da se probiju. Ali, kada život diktira neki drugi ritam, ko može sve ovo da postigne i uvek, baš uvek primenjuje? Sve ovo možete zameniti primenom zaštitnog faktora i uvek biti sigurni da će sa vašom kožom sve biti u redu! U većini slučajeva za to preporučuju korišćenje SPF faktora od minimum 30.

Must-have svake sezone!

Nakon kratkog eseja prepunog statistike, molbi i drugih načina ubeđivanja, vreme je da vam ponudimo i našu preporuku – Dr Colić kremu za lice sa SPF faktorom 30. Ukoliko se brinete da će krema ovakve vrste učiniti kožu masnom, da ćete mirisati na plažu čitavog dana ili biti samo još jedna nova stanica u dugačkoj dnevnoj rutini, varate se! Nisu kreme što su nekad bile, pa isto važi i za našu. Kreirana po posebnoj recepturi sa ciljem da ispuni sve dnevne potrebe, kako u zaštiti, tako i u pogledu hidriranosti i zdravlja kože, biće glavno oružje u borbi sa znakovima starenja, oštećenjima kože, pa čak i nekih znatno ozbiljnijih bolesti. Prevencija je uvek bila najbolji put, zato je sada pravo vreme da se krene u avanturu i korišćenje SPF svakog dana postane novi ritual. Našu Dr Colić kremu sa SPF 30 možete pronaći i poručiti u našem online shopu, a za sva dodatna pitanja naš tim vam stoji na raspolaganju.

Povezani proizvodi

Sun ProtectionDr Colić krema za lice sa zaštitnim faktorom 301,875 RSD 1,594 RSD-15% Pročitaj više Dodaj u korpu

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića Politika privatnosti