Značaj eksfolijacije u vašoj svakodnevnoj beauty rutini

Živimo dinamično i brzo. Naša svakodnevnica nameće takav ritam života. Zbog svih obaveza sa kojima moramo izađi na kraj tokom dana druge stvari i naše slobodno vreme kada sebi posvećujemo pažnju, nažalost, ispaštaju.

Sa druge strane, kozmetička industrija konstantno donosi nove načine i unapređenja u nezi kože lica. Ipak, svaki od ovih dodatnih koraka u beauty rutini zahteva vreme, koga dame nemaju napretek. Stoga, ne čudi zašto se svaka od njih sa pojavom novog trenda i proizvoda pita da li mi je ovo zaista potrebno?

Poslednji u nizu takvih noviteta jeste eksfolijacija. Za vrsne poznavaoce u svetu kozmetike, jasno je šta se pod ovim izrazom podrazumeva. Ipak, one manje upućene mogu ga pomešati sa nekim drugim tretmanima lica. Zato za vas otkrivamo šta se tačno krije iza ovog, na prvi pogled, naučnog termina i koliki značaj ima u pravilnoj brizi o koži lica.

Šta je eksfolijacija lica?

Jednostavnim rečnikom, eksfolijacija pomaže u održavanju kože lica mekom i svilenkastom kroz otklanjanje površinskog sloja mrtvih ćelija na licu.

Naša koža kroz svoj prirodan proces obnavljanja odbacuje slojeve mrtve kože i zamenjuje ih novim koje će formirati površinski, zaštitni sloj naše kože. Ipak, neravnoteža ovog procesa može dovesti do stvaranja suvih, ljuskavih ili pigmentisanih regija na licu.

Razlog tome leži u usporavanju procesa regeneracije kože. Ovo je normalna pojava koja prati starenje, ali može izazvati i ozbiljnije probleme. Eskfolijacija pospešuje eliminaciju mrtvih ćelija i ubrzava blago usporen prirodni proces.

Koji benefite donosi eksfolijacija?

Eksfolijacija ne samo da uklanja mrtve ćelije sa površine kože, već pomaže i kod drugih nedostataka u nezi kože. Zajedno sa tim, dolazi i do poboljšanja efikasnosti preparata iz vaše redovne rutine nege lica, pa su koristi od eksfolijacije za zdravlje i izgled kože mnogobrojni.

1. Smanjite broj oštećenja i upala na koži

Ukoliko imate kožu sklonu aknama ili drugim upalnim procesima, eksfolijacija može biti baš ono što tražite. Usporen proces regeneracije ćelija i zadržavanje mrtvih slojeva ćelija na površini lica često dovodi do zapušenosti bora. Iako na prvi pogled možda ne deluje tako, ali blagi hemijski piling će rešiti ubrzati proces stvaranja novih ćelija, otvoriti pore i smanjiti upale na minimum. Samim tim, postiže se bolji kvalitet epiderma uz održavanje i regulaciju njegovih pH vrednosti, izuzetno važnih kod osoba sa mešovitom i masnom kožom, sklonu aknama.

2. Unapredite stepen hidriranosti vaše kože

Oni koji imaju suvu kožu lica znaju da moraju biti vrlo obazrivi kada je u pitanju održavanje njene vlažnosti. Ipak, kod onih koji to ponekad „zaborave“ ili preskoče, dolazi do pojave perutanja karakterističnog za suvu kožu. Sa ovom pojavom koži će, takođe, biti znatno teže da upije komponente iz hidratantnih krema i drugih preparata. Kroz redovnu eksfolijaciju uklonićete mrtve ćelije kože i obnovite delove gde se koža peruta. Za prave rezultate u vidu zdrave i hidrirane kože pobrinuće se kvalitetna hidratantna krema koja će sada imati čist put do svog cilja!

3. Pobedite znakove starenja kože

Mladolik i svež izgled želja je svih nas. Iako ne utiče direktno na ove znakove, eksfolijacija ima ogroman doprinos u ovoj borbi. Najpre, kao i u slučaju hidriranosti kože, otklanjanjem barijera za kožu da upije sve blagodeti kozmetičkih preparata koje koristimo, eksfolijacija će pomoći u adresiranju finih linija i bora.

Sa druge strane, na površini kože, mrtve ćelije naglašavaju sve nepravilnosti vidljive na našoj koži. Blistav, uravnotežen ten i baršunasta koža kroz redovnu eksfolijaciju prirodno će izgledati mlađe i negovanije.

Eksfolijacija zaslužuje mesto u vašoj nezi lica

Direktno ili indirektno, bez obzira na tip kože, eksfolijacija je snažan saveznik u čuvanju zdrave i lepe kože. Da li vam je potrebna? Definitivno!

Snagu eksfolijacije prepoznali smo i mi, pa je poslednji dodatak u širokoj paleti proizvoda Dr Colić kozmetike naš losion za površinsku eksfolijaciju kože koji sadrži AHA i BHA kiseline. Ovaj preparat obuhvata sve dobre strane eksfolijacije o kojima je već bilo reči. U njemu ćete pronaći pouzdan i kvalitetan proizvod koji kombinuje efekte dubinskog čišćenja kože lica, blagi hemijski piling i podstiče regeneraciju i hidrataciju kože lice.

Rezultat redovnog korišćenja Dr Colić losiona za eksfolijaciju jeste prirodni balans kože, snažniji epiderm kroz generisanje mlađih i jačih ćelija, kao i dubinski tonus i elastičnost kože. Kompleks hidroksi kiselina kroz eliminaciju mrtvih ćelija epiderma za vrlo kratko vreme će regenerisati kožu, a vaš ten učiniti mat. Zbog svoje efikasnosti u održavanju kisele pH vrednosti epiderma zahvaljujući svakodnevnom pročišćavanju, preporučuje se za mešovitu i masnu kožu, kao i kožu sklonu aknama.

Losion se izuzetno lako koristi i sve što je potrebno jeste da na prethodno očišćenju kožu lica tečnost nanesete tuferom jednom dnevno, nežnim pokretima bez trljanja kože lica. Obnovljena i osvežena koža putem eksfolijacije lakša je za kasnije tretiranje.

Naš novi proizvod i vaš novi dodatak u nezi lica možete pronaći i odmah poručiti putem naše online prodavnice. Za sva dodatna pitanja i nedoumice, naš tim vam stoji na raspolaganju u svakom trenutku!

 

Povezani proizvodi

New SkinDr Colic NEW SKIN losion za eksfolijaciju kože2,100 RSD 1,785 RSD-15% Pročitaj više Dodaj u korpu

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića Politika privatnosti