-15%
1,875 RSD
1,594 RSD

Sun Protection

Dr Colić krema za lice sa zaštitnim faktorom 30

Dr Colić Sun protection je vodootporna krema za  lice sa zaštitnim faktorom 30.  Jedinstvenom kombinacijom filtera i aktivnih sastojaka pruža visoku zaštitu od UVA i UVB sunčevih zraka, sprečava starenje kože i obezbeđuje anti-age efekat.

Pored filtera koji štite kožu od sunca obiluje i aktivnim komponentama koje sprečavaju prve znakove starenja, intenzivno hidriraju,umiruju iritacije i regenerišu kožu obezbeđujući svež i mladolik izgled lica. Nevidljiva je na koži i ne ostavlja bele tragove pa je pogodna za zaštitu lica tokom cele godine.

Namenjena je svim tipovima kože.

Način korišćenja: 15 minuta pre izlaganja suncu kremu nanesite u dovoljnoj količini na kožu lica, vrata i dekoltea. Kod kontinuiranog izlaganja suncu kremu nanosite na svaka 2 do 2,5 sata, Ukoliko plivate, znojite se ili brišete lice peškirom preporučuje se da kremu nanosite i češće. Izbegavajte sunčanje između 10 i 16h.

Preporučujemo da kremu za lice sa zaštitnim faktorom koristite svakodnevno tokom cele godine kako biste ovaj najizloženiji deo zaštitili od štetnog dejstva UV zraka.

Sastojci

Hijaluronska kiselina pruža intenzivnu hidrataciju i sprečava produbljivanje bora oko očiju i usana čineci kožu mekom i elastičnom. 

Vitamin E ima snažno antiksidativno dejstvo, pospešuje obnavljanje ćelija stimulišući metabolizam kiseonika u ćelijama i na taj način sprečava isušivanje kože.

Hamamelis ima umirujuće dejstvo, deluje antibakterijski i protviupalno.

Aloe Vera stimuliše imuni sistem i vidno poboljšava stanje osetljive kože. Deluje umirujuće, antialergijski i ublažava iritacije.

Pantenol intenzivno regeneriše i otklanja oštećenja na koži.

Alantoin umiruje iritacije, povećava vlažnost i glatkoću kože. Pored toga pospešuje uklanjanje izumrlih ostataka sa površine kože i ubrzava rast novog i zdravog tkiva. Studije su pokazale da štiti od oštećenja ćelija uzokovanog UV zračenjem pa je stoga neizostavni sastojak naše kreme.

 

 

*UVB  i  UVA zraci su glavni uzrok oštećenja kože od sunca.

UVA(A-aging)  zraci prodiru dublje u kožu, stimulišu proizvodnju slobodnih radikala i dovode do indirektnog oštećenja DNK. Odgovorni su za fotostarenje kože, alergije na sunce ka oi na hiperpigmentacije.

UVB(B-burns) zraci prodiru u površinske slojeve kože i izazivaju veća trenutna oštećenja poput opekotina.

SPF(sun protection factor)  pokazuje koliko će proizvod zaštiti kožu od UVB zraka.

Zaštitni faktor pokazuje koliko se može produžiti boravak na suncu bez nastanka oštećenja na koži. SPF 30 ne pruža duplo veću zaštitu od spf 15,već:

SPF 15 blokira 93% UVB zraka

SPF 30 blokira 97 % UVB zraka

SPF 50 blokira 98% UVB zraka.

Nijedan zaštitni faktor ne pruža 100% zaštitu od UVB zračenja.

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića Politika privatnosti