Šminka ili nega kože? Šta postaviti kao prioritet?

Uvek zanimljivo polje za razmišljanje i razgovor jeste balans između dva diva u svetu kozmetike – nege kože lica i šminke. Da li uložiti više vremena, svog truda i novca na proizvode koji će čuvati naše lice ili više voditi računa o neseseru u kom držimo preparate za njeno ulepšavanje?

Celu stvar dodatno komplikuje reč lepota i njeno definisanje iznova i iznova. Za neke je fizički izgled na prvom mestu, za nekog drugog to je nešto što dolazi iznutra ili će je povezati sa samopouzdanjem ili šarmom. Lista svih njenih značenja bila bi beskonačna, a zaključak isti, na kraju dana sve se svodi na lične preferencije i prioritete. Isto važi i za odnos kozmetike za negu i ulepšavanje.

Ali, da li ipak postoji koncenzus oko prave mere? Bez obzira na neverovatne mogućnosti i jedne i druge strane, šminka probleme ne može rešiti, a pravilna i redovna nega ne može sprečiti pojavu eventualnih novih izazova. Pa, kako onda doneti pravu odluku?

Koža je mnogo više od površine!

Kao što je svima dobro poznato, koža je najveći organ našeg tela. Služi kao jedinstvena barijera koje naše telo štiti od nepoželjnih uticaja naše sredine i raznovrsnih povreda. I kada koža toliko značajnih stvari čini za nas, jedina ispravna stvar jeste uzvratiti joj istom merom i sa velikom pažnjom voditi računa i starati se o njoj. S tim u vezi, šminku je gotovo nemoguće imati na licu u svakom trenutku, pa je ulaganje u zdravlje i negu kože uvek pametan izbor kako bismo se uvek osećali zadovoljno u svojoj koži. Pored toga, ništa ne može zameniti osećaj savršenog sklada šminke i sveže, hidrirane kože. Čak i kad je na raspolaganju najkvalitetniji mogući preparati, ukoliko je koža isušena i oštećena, šminka neće prići ni blizu svojim mogućnostima. Isto važi i u slučaju postojanja akni, crvenila, ožiljaka ili fleka na koži – stvoriće se privid da je sve idealno, ali ispod površine problemi neće nestati!

Ali, šminka!

I dok na duge staze nega kože odnosi sigurnu pobedu u trci prioriteta, to nikako ne znači da je bolja od šminke! Posle duge, neprospavane noći, tamni podočnjaci će biti tu. Pred užasno važan dan pojaviće se još užasnija bubuljica! Šminka će uvek biti tu da ponudi brzo, efikasno rešenje. Najbolji deo jeste što će svakog dana šminka nestati i iza sebe ostaviti novo platno na kom ćemo moći iznova da eksperimentišemo! Pored svojih moći da brzo otkloni problem, šminka predstavlja dodatni način da izrazimo svoju ličnost i istaknemo ono što nam je bitno. I nema ničeg lošeg u odluci da nam je na raspolaganju dobra kozmetika, ali uvek treba imati u vidu da je ona samo sredstvo koje nam pomaže da poboljšamo svoj izgled – našu prirodnu lepotu!

Gde povući liniju i izabrati prioritet?

Objektivno, na kraju ovog večitog derbija, najpoštenije je reći da je izbor na svakome od nas šta će izabrati za svog favorita. U pravu je svako ko misli da je zdrava koža ključna za lepotu i baza za savršen makeup, a proizvodi za negu lica nezamenjivi u dugoročnom zadržavanju mladalačkog izgleda. Ali, čak i oni, retki i srećni, sa savršenom kožom mogu iskusiti probleme sa kožom, tu i tamo, a šminka će uvek biti tu da priskoči u prvu pomoć!

Zato je naš konačan odgovor – DA!

Da za korektor kada nas muče podočnjaci i crvenilo. Da za puder protiv neujednačenog tena. Da za prajmer koji prikriva bore i fine linije. Da za naglašene konture, da za olovke, maskare i senke koje ističu oči! Ali da i za dnevnu i noćnu kremu svakog dana. Da za maske koje hrane naše lice, da za antirid, da za moćne serume! Da za micelarnu vodu pre i posle svakog šminkanja.

Šta je „bolje“, ostavićemo vama da odlučite, ali nekoliko stvari je važno imati na umu. Iako šminka može mnogo, ne može zameniti negu kože. Sa druge strane, nega lica može, poput šminke, ukloniti nesavršenosti! Jer, na primer, dok šminka jednostavno prikriva pege, ožiljke ili druge nepravilnosti, dnevna i noćna krema mogu postići smanjenje finih linija i bora, krema za fleke uklanjanje fleka na koži  rešavajući problem trajno i tako smanje potrebu za drugim kozmetičkim proizvodima.

I na kraju, bez obzira kojoj ste strani priklonjeni, nikada ne zaboravite da kvalitet uvek dolazi ispred kvantiteta. U okviru Dr Colić asortimana proizvoda za negu vašeg lica pronaći ćete baš sve što vam je neophodno za svakodnevnu rutinu, jedar i mladolik izgled, bez obzira na godine i tip vaše kože! Za svaki izazov tu smo da znanjem, proverenim formulacijama i najkvalitetnijim sastojcima odgovorima na njih, a za sva pitanja slobodno kontaktirajte naš tim stručnjaka koji će biti tu da sa velikim iskustvom i ljubaznošću odgovoriti na svaku vašu nedoumicu.

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića Politika privatnosti