Najefikasniji sastojak u borbi protiv bora – hijaluronska kiselina

Koža je naš najveći organ i kao takav zahteva našu punu pažnju. Osim što je važno da bude zdrava, bitno je voditi računa i o estetici. Pojavom prvih bora postajemo nezadovoljni svojim izgledom, tražimo sebi mane, ne razmišljajući o tome da postoje veoma efikasni načini da se ovaj problem reši, a to je upravo hijaluronska kiselina. Kreme koje u svom sastavu imaju hijaluronsku kiselinu veoma su delotvorne kada je zatezanje lica u pitanju i svrstavaju se u najbolje kreme za lice protiv bora. Bore predstavljaju prirodan proces starenja kože i nikako ne treba očajavati zbog njihove pojave, sve dok postoji rešenje. Upravo zbog toga, danas govorimo o važnosti hijaluronske kiseline.

Šta je to hijaluronska kiselina?

Veoma je važno znati da je hijaluronska kiselina prirodni glikozaminoglikan i kao takav predstavlja osnovni sastojak našeg tela. Opšte su poznate reklame kozmetičkih proizvoda bogatih hijaluronskom kiselinom, te priča o tome zašto je hijaluronska kiselina za lice toliko značajna, međutim, da li ste znali da se hijaluronska kiselina nalazi u pupčanoj vrpci, očima, sinovijalnoj tečnosti, dermisu? Dakle, ovo je potpuno prirodan sastojak i naše telo je bogato hijaluronskom kiselinom.

Da li ste znali da se hijaluronska kiselina poistovećuje sa sunđerom, jer joj je osnovno svojstvo prikupljanje i zadržavanje vode? Isto kao što sunđer upija vodu, tako i hijaluronska kiselina, zahvaljujući svojoj jedinstvenoj strukturi, zadržava vlagu i koži daje punoću. Na taj način utiče na smanjenje vidljivosti naših bora. Da bismo istakli njen značaj, treba napomenuti da se osim u kozmetologiji, koristi u oftamologiji prilikom raznih transplantacija i operacija, reumatologiji i estetskoj medicini.

Starenje kože i hijaluronska kiselina za lice

Dakle, činjenica je da je naša koža bogata hijaluronskom kiselinom. Međutim, starenjem, ove zalihe postaju veoma iscrpne, te primećujemo promenu na svom licu u vidu bora. Hijaluronska kiselina za lice ima veoma delotvoran efekat i u kozmetologiji se koristi zbog svojih hidratantnih svojstava i mogućnosti usporavanja efekata starenja. Uz hidrataciju, hijaluronska kiselina brzo zaceljuje, deluje protivupalno i aktivno utiče na obnavljanje ćelija. Osim što efikasno zadržava i pravi rezerve vode u dermisu, kako bi se sprečilo isušivanje epidermisa, ona podstiče i ćelijsko obnavljanje tako što dovodi hranljive materije do ćelija kože. Upravo na taj način borba protiv bora postaje moguća, a krema protiv bora na bazi hijaluronske kiseline vaš najefikasniji saveznik. Najbolje kreme za lice protiv bora sačinjene su upravo na bazi hijaluronske kiseline.

Koja je najbolja krema za lice protiv bora?

Pravilna nega lica je uvek najvažniji korak. Samo pravilnom negom lica možemo se rešiti svih neželjenih stanja kože. Najbolja krema za lice protiv bora je ona koja je namenjena vašem tipu kože. Uvek se dobro informišite o svim sastojcima preparata koje koristite. Krema za lice protiv bora na bazi hijaluronske kiseline mora vašoj koži dati novi volumen, blistavost i zdrav izgled. Samo na taj način brišu se uporni tragovi starenja.

Hijaluronska kiselina - kreme

Upravo zbog toga, tim dr Colić razvio je Beauty Therapy liniju za negu normalne kože. Glavni sastojci su ulja semenki grožđa i naravno neizostavna hijaluronska kiselina. Krema uglađuje sitne bore i briše tragove umora. Linija se sastoji od dnevne, noćne kreme i antirid nege. Hijaluronska kiselina efikasno sprečava isušivanje naše kože, produbljivanje bora oko očiju i usana čineći kožu mekom, elastičnom i sjajnom. Ulja semenki crnog grožđa deluju kao antioksidans, sprečavaju negativan uticaj slobodnih radikala, obnavljaju kožu i vraćaju joj prirodni balans.

Birajte za svoju kožu samo najbolje. Kreme za lice protiv bora će oporaviti vašu kožu i dati joj neophodnu hidrataciju. Ukoliko imate pitanja na koja nismo odgovorili, kontaktirajte nas. Vrlo rado ćemo izaći u susret svim vašim zahtevima kada su hijaluronska kiselina, kreme ili bilo koja druga tema u pitanju. Tu smo da svakodnevno poboljšavamo stanje vaše kože i činimo je lepšom i zdravijom.

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića Politika privatnosti