Najbolja kozmetika za negu zrele kože

Starenje je prirodan proces kome ne možemo pobeći, pa tako u određenom trenutku moramo prihvatiti da se naše lice menja. Koža gubi elastičnost i sjaj, a neizbežno se pojavljuju i bore. Kažu da sa 20 godina imamo kožu kakvu smo nasledili, a sa 40 kakvu smo zaslužili. Anti age kozmetika sve više napreduje, pa je ova industrija godinama unazad proizvela veoma delotvorne kreme za zrelu kožu, upravo iz razloga jer je nega zrele kože veoma važna. Ne smemo se prepustiti godinama, već svom licu obezbediti mladost i vitalnost i u zrelom dobu.

Starenje i nega zrele kože

Naša koža stari u svom svakom sloju – epidermisu, dermisu i hipodermisu. Faktore koji utiču na starenje lica možemo podeliti na unutrašnje i spoljašnje. Prvi znaci starenja naše kože svakako su uzrokovani spoljašnjim faktorima - sunčevim zracima, kao i slobodnim radikalima, pa mogu biti primetni već u kasnim dvadesetim godinama. Takođe, svedoci smo činjenice da genetika igra snažnu ulogu u transformaciji našeg lica prilikom starenja. Na nasleđeno osetljivoj koži lica, bore su ranije vidljive. Hormoni takođe mogu uticati na promene na koži u vidu pojave hiperpigmentacija i akni. Osim toga, postoje i neka oboljenja koja utiču na starenje kože kao što su dijabetes i bubrežna insuficijencija. Stoga, nega zrele kože svakako mora da se razlikuje od nege kože u mladosti i potrebno joj je posvetiti dodatnu pažnju.

Anti age kozmetika i hijaluronska kiselina

Kako godine prolaze, veoma spontano dolazi do opadanja proizvodnje kolagena, gubitka volumena i sporijeg obnavljanja ćelija kože. Rane tridesete su pravo vreme da u svoju dnevnu i večernju rutinu uvrstite proizvode sa hijaluronskom kiselinom, peptidima, uljima i biljnim matičnim ćelijama.

Važno je napomenuti da anti aging pre svega podrazumeva hidrataciju kože. Pitate se zbog čega je to tako? Starenjem, kao što smo rekli, naša koža gubi vlažnost i elastičnost. Tada dolazi do pojave prvih bora. Upravo zbog toga, potrebno je posvetiti dovoljno pažnje odabiru kreme za zrelu kožu.

Hijaluronska kiselina je veoma značajna komponenta jer zadržava vlagu i koži daje punoću, te tako utiče na smanjenje vidljivosti naših bora. Ono što je osim hidratacije važno jesu kolagen i elastin koji deluju sinergično kada je anti aging u pitanju, poboljšavajući gustinu vaše kože. 

Biljne matične ćelije i anti aging

Uveliko je poznato da budućnost anti age nege čine preparati sa matičnim ćelijama. Matične ćelije stimulišu sintezu kolagena, o kome smo govorili, koji podstiče regeneraciju kože. Takođe, matične ćelije povećavaju fleksibilnost naše kože, sto je svakako prva stavka nege u zrelom dobu. Upravo zbog toga, najbolje kreme za zrelu kožu bile bi one koje su obogaćene biljnim matičnim ćelijama. Svakodnevnom upotrebom tekstura kože se vidno poboljšava, što dovodi do osećaja zadovoljstva svojim izgledom.

Najbolje kreme za zrelu kožu

Ukoliko ste digli ruke od potrage za idealnom kremom kada je nega zrele kože u pitanju i mislite da je nemoguće postići momentalni efekat, prevarili ste se. Specijalno za vas, kreirali smo luksuznu kolekciju Dr Colić Age Code. Dnevna, noćna krema i revitalizujući serum, obogaćeni matičnim ćelijama Argana, pružiće vam momentalni efekat popunjavanja bora u kome ćete svakodnevno uživati. Dnevna krema sadrži UV filtere koji omogućavaju zaštitu kože tokom dana (SPF10).

Matične ćelije Argana su dokazano najefikasniji sastojak koji štiti vitalnost naše kože. Efikasno revitalizuju dermalne matične ćelije kože koje su odgovorne za proizvodnju kolagena i elastina, smanjuju vidljivost i dubinu bora i povoljno utiču na poboljšanje gustine kože. Postignuti efekat biće upravo ono o čemu ste godinama maštali i anti aging će konačno omogućiti da u potpunosti uživate u svojoj koži.  Ukoliko imate još nedoumica na koje nismo odgovorili ovim tekstom, kontaktirajte nas, a naš tim će sa velikom pažnjom odgovoriti na sva vaša pitanja.

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića Politika privatnosti