Fleke na licu i koži - problem koji je moguće rešiti

Koža je najveći organ u ljudskom organizmu, najviše je izložena spoljnom uticaju, ali se isto tako na nju reflektuju i promene izazvane unutrašnjim faktorima. Zbog modernog načina života, kao i povećanog UV zracenja, koža trpi i i beleži tragove, pa nije retka pojava da se jave fleke na koži, a posebno fleke na licu koje su najčešće.

Ako imate ovaj problem, nemojte da očajavate – rešenje postoji. Moguće je trajno uklanjanje fleka sa lica i tela pravilnom negom i preparatima koji su isključivo tome namenjeni.

Šta su zapravo fleke na koži i kako one nastaju?

Fleke na koži ili hiperpigmentacija je pojava tamnih fleka različite veličine i oblika koje mogu biti od svetlo braon boje, pa sve do crne, usled čega ten postaje neujednačen. Najčešće se pojavljuju fleke na licu, rukama i delovima tela koji su najviše izloženi suncu.

Fleke po licu i fleke na koži uopšte, pojavljuju se kao posledica prekomerne proizvodnje melanina koju mogu da izazovu, pored preterane izloženosti suncu, genetski faktori, starosno doba, hormonski uticaj, povrede ili zapaljenja kože. Melanin je pigment koji daje boju našoj kosi, koži i ocima, međutim ako se proizvodi više nego što je normalno sakuplja se na delovima kože koji postaju tamniji.

Glavni faktori koji uzrokuju pojavu hiperpigmentacije?

  • Sunčevi zraci su najčešći uzrok zbog koga se pojavljuju fleke po licu i telu. Melanin se proizvodi kako bi napravio prirodan filter koji štiti kožu od UV zraka, i zbog toga crnimo na suncu. Međutim, previše izlaganja može da poremeti ovaj proces što će da dovede do toga da se pojave fleke na koži. Kada se fleke već pojave, ukoliko se i dalje izlažete suncu hiperpigmentacija će se samo pogoršati. Zbog sunčevih zraka najčešće se javljaju sunčane pege (kod osoba svetle puti ili kod osoba sa riđom kosom) i kasnije staračke pege (takođe kod osoba svetle puti) kao normalna posledica starenja organizma, ali i česte izloženosti suncu tokom života. Staračke i sunčane pege su najčešće sitne, tamne fleke po licu i delovima tela koji su najviše izloženi.
  • Zbog uticaja hormona javlja se melazma ili kloazma kod 90% trudnica, pa je često nazvana “trudnička maska”. U pitanju su velike tamne fleke, nepravilnog oblika i mogu se ispoljiti na rukama ili kao fleke na licu. Ove fleke na koži mogu da se pojave i kod hormonske terapije ili zbog kontraceptivnih pilula.
  • Postupalna hiperpigmentacija se javlja, kao što joj ime samo govori, nakon neke upale, ili posle zarastanja povrede, kao posledica akni i bubuljica, izazvana nekim kozmetickim tretmanima poput dermoabrazije, zatim hemijskih pilinga ili laserskih tretmana. Ovakve fleke na licu i telu mogu biti različitih velicina i oblika.

Kako ukloniti fleke sa lica i tela?

Kako ukloniti fleke sa lica i tela je problem koji može da se reši na više nacina. Postoje različiti dermatološki tretmani, poput hemijskih pilinga, laserske terapije koji se primenjuju kod zahvaćenijih područja i kada fleke na koži prodru dublje u epidermis. Međutim, uklanjanje fleka sa lica i tela ovim tretmanima u nekim slučajevima mogu da budu prilično invazivni i čak izazovu kontra efekat, pa da se pojave fleke na koži kao posledica postupalnog procesa.

Dr Colić je razvio novu liniju Therapy proizvoda koji pomažu lečenje problema na koži. U dugogodišnjem radu sa pacijentima i velikim iskustvom našli smo odgovor na pitanje “Kako ukloniti fleke sa lica i tela” koje muči mnoge u današnje vreme. Sastojci Therapy kolekcije su pažljivo izabrani i imaju dokazan pozitivan efekat na regeneraciju kože, kao i na celokupno zdravlje.

Jedan od proizvoda iz ove kolekcije je i Pure krema za uklanjanje fleka na koži koja snažno deluje na uklanjanje fleka sa lica i tela, pomaže regeneraciju kože i doprinosi ujednačavanju tena. Glavni sastojak ove kreme je aktivni alfaarbutin, čije dejstvo sprečava da se pojave fleke na licu i telu, ujednačava boju tena i pomaže ukoliko je vaš problem uklanjanje fleka sa lica i tela. Ukoliko želite Pure kremu da koristite preventivno, potrebno je da je nanosite jednom dnevno, ujutru ili uveče, a kada se izlažete suncu obavezno nanesite kremu sa zaštitnim UV faktorom. Ukoliko već imate problem sa flekama na koži Pure krema će vam pomoći da ih se potpuno oslobodite tako što ćete kremu nanositi ujutru i uveče tokom tri meseca, i to isključivo na fleke koje želite da izbelite. Pure krema pomaže kod hiperpigmentacije nastale usled preterane izloženosti suncu, kod staračkih pega, fleka po licu i telu nastale u trudnoći ili zbog upotrebe lekova.

Ukoliko imate problem kako ukloniti fleke sa lica i tela kontaktirajte nas, ne čekajte da se problem sam reši.

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića Politika privatnosti