Starenje kože – unutrašnji i spoljašnji faktori

Starenje kože je prirodni proces koji ne možemo zaobići. Nakon tridesete počinjemo da primećujemo bore oko očiju, usana i na čelu, a primetan je gubitak volumena kao i elastičnosti kože. Dolazi do pucanja kapilara usled slabljenja ćelija dermisa, koža je sve suvlja, a pojavljuju se i fleke na određenim mestima. U tim trenucima počinjemo da razmišljamo o faktorima koji su doveli do starenja kože posežemo za tretmanima ali i proizvodima kao što je anti age kozmetika. Kako bismo odabrali odgovarajuću negu i sprečili starenje lica potrebno je da znamo koji su to faktori. Na starenje kože
deluju dve vrste faktora , a to su unutrašnji i spoljašnji.

Starenje kože – unutrašnji faktori

Važno je znati da koža stari u svakom svom sloju – epidermisu, dermisu i hipodermisu. Kada je starenje lica u pitanju, one faktore na koje ne možemo uticati i koje ne možemo menjati nazivamo unutrašnji ili biološki faktori starenja kože. Među ove faktore spadaju hormoni, genetika i specifična stanja kao što je dijabetes.

Genetika igra veliku ulogu kada je u pitanju starenje kože. Ukoliko smo nasledili osetljivu kožu lica, veoma je verovatno da će se bore ranije pojaviti. Hormoni i promena nivoa istih mogu uticati na promene na koži u vidu pojave akni i hiperpigmentacija. Osim toga, postoje i neka oboljenja koja utiču na starenje kože kao što su dijabetes i bubrežna insuficijencija.

Starenje lica – spoljašnji faktori

Za razliku od bioloških faktora, na koje nemamo uticaj, spoljašnjim faktorima koji utiču na starenje kože intenzivno se bavi anti aging industrija. Tržište anti aging proizvoda raste po stopi od 7% godišnje i procenjuje se da iznosi oko 50 milijardi dolara. Anti age kozmetika vam može pomoći da uklonite znake starenja svoje kože uslovljene spoljašnjim faktorima među kojima su najistaknutiji klima i spoljašnja sredina, hemijski uticaji, ishrana, ali i pušenje i stil života.

Klima i spoljašnja sredina

Klima i spoljašnja sredina imaju značajan uticaj na starenje kože. UV zračenje utiče na pojavu slobodnih radikala koji dovode do oksidativnog stresa kože. Spoljašnja temperatura utiče na skupljanje i širenje krvnih sudova, a time na regulaciju lučenja sebuma koji dovodi do isušivanja kože ili pojave akni.

Hemijski uticaji

Kada govorimo o hemijskim uticajima, oni se najviše ogledaju u previše agresivnim anti aging proizvodima. Anti age kozmetika sa previše agresivnim sastojcima narušava prirodnu barijeru vaše kože.

Ishrana

Uravnotežena ishrana je veoma bitna u održavanju kože zdravom i lepom. Ishrana bogata vitaminom C i sa malo masti i ugljenih hidrata može da pomogne u podmlađivanju vaše kože. Hrana bogata antioksidansima čini da ima zaštitna svojstva. Za anti age efekat preporučuje se da se ograniči unos slatkiša i mlečnih proizvoda. Takođe, važno je piti dosta vode i tako hidrirati svoje telo.

Pušenje i stil života

Još jedan od razloga ubrzavanja oksidativnog stresa je pušenje. Prisustvo nikotina u organizmu povezano je sa pojačanim rastom količine slobodnih radikala u koži. Starenje lica umnogome je ubrzano pušenjem.

Stil života koji vodite umnogome utiče na starenje lica, a tu je i anti age kozmetika kao glavni faktor koji će ublažiti znake starenja, uz promenu određenih životnih navika.

Kako biste ublažili starenje kože i videli momentalan efekat na vašem licu, za vas smo kreirali luksuznu liniju sa matičnim ćelijama argana – Dr Colić Age Code dnevnu i noćnu kremu, kao i hranljivi revitalizujući serum. Proizvodi iz ove linije će vam pružiti momentalni efekat popunjavanja bora, a sve to zahvaljujući intenzivnoj hidrataciji koju pružaju. Daju koži zategnut i zaglađen izgled i podstiču regeneraciju ćelija vaše kože. Proizvodi sa matičnim ćelijama argana predstavljaju budućnost anti aging nege. Svakodnevnom upotrebnom dolazi do značajnog poboljšanja gustine kože. Priuštite svojoj koži dozu anti aging dostupnog luksuza.

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića Politika privatnosti