Najbolje od nauke i prirode – Matične ćelije argana

Zbog savremenog života, udaljili smo se od prirode, njenih bogatstava i blagodeti. Ali, ona i dalje ostaje najbolji i najjači lek. Brojne biljke zahvaljujući svojoj izdržljivosti i sposobnosti da vrlo lako regenerišu svoje delove su postale inspiracija i predmet interesovanja naučnika iz oblasti dermatologije. Argan, jedna od najstarijih vrsta drveća, sposobna da se prilagodi intenzivnim sušama i visokim temperaturama tipičnim za Maroko, savršen je primer takve vrste. A kada se priroda i nauka spoje, dobija se najbolje!

Pored činjenice da predstavlja izvor moćnog arganovog ulja, zahvaljujući napretku savremene tehnologije, argan je dobio još jednu važnu ulogu u kozmetičkoj industriji. Zbog procvata biljnih i voćnih matičnih ćelija kao ključnog sastojka nove generacije anti-age proizvoda za negu kože, matične ćelije argana su se etablirale kao nezamenljiv sastojak u formulama ovih proizvoda.

Ali, pre nego što saznamo zašto je njihov doprinos toliko važan i snažan, najpre ćemo se podsetiti šta su matične ćelije i zašto je ovo sve češće korišćen termin u svetu kozmetike.

Šta su matične ćelije?

Matične ćelije su gradivni blokovi života. One imaju fantastičnu sposobnost da se umnožavaju, samoobnavljaju i poprimaju ulogu različitih ćelija u organizmu. Kako za čoveka, isto važi i za životinje i biljke, ali biljne se zbog jedne važne stvari izdvajaju. Za razliku od naših ćelija koje sa protekom godina gube svoje sposobnosti i prisustvo, kod biljaka matične ćelije su večne i neprestano se razmnožavaju.

Zašto matične ćelije biljaka?

Iako je njihova sposobnost regeneracije jedinstvena i impresivna, ovo nije ključni razlog zašto su matične ćelije biljaka pronašle svoje mesto u formulama kozmetičkih preparata.

Sa protekom godina, procenat naših matičnih ćelija opada, pa samim tim i sposobnost njihovog razmnožavanja. Samim tim, u našoj koži sve je manji broj boraca protiv slobodnih radikala, UV zračenja i drugih faktora koji utiču na ubrzavanje procesa starenja. Koža tada gubi svoju elastičnost,  sposobnost proizvodnje kolagena i dolazi do pojave bora, finih linija i oštećenja kože.

Ekstrakt matičnih ćelija biljaka kroz kozmetičke proizvode donosi koži visoku koncentraciju antioksidanata i antiupalnih svojstava važnih za negu kože lica. Brojne studije iznova i iznova pokazuju da dodavanjem ovog moćnog ekstrakta u formulu proizvoda značajno podstiče regeneraciju oštećenog epiderma i proizvodnju kolagena naših ćelija što dovodi do hidriranijeg, nežnijeg i mekšeg izgleda kože.

Takođe, do matičnih ćelija se dolazi u vrlo kontrolisanim uslovima, što ih čini besprekorno prirodnim, bez prisustva zagađenja i pesticida. Tako, dobijamo potpuno čistu prirodu u službi lepote i nege!

Napredna tehnologija dostupna svima

Sa željom da uvek budemo u korak sa svetom, Dr Colić kozmetika je pionirski uvrstila matične ćelije biljaka, kao poslednji iskorak nauke u borbi protiv znakova starenja, u sastav svojih preparata. Naša medicinska kozmetika u svojoj liniji sadrži nekoliko proizvoda na bazi revolucionarnih matičnih ćelija argana, sa jasnim ciljem – rezultat koji se jasno i dugo vidi. Moćna Age Code linija, pored matičnih ćelija kao svog najjačeg sastojka, sadrži i niaciniamid, hijaluronsku kiselinu i kreatin. Sa ovakvom kombinacijom, koži se pruža baš sve što joj je potrebno da bude blistava i sveža, a od prirode i nauke dobijamo najbolje u jednom!

Ove, kao i mnoge druge proizvode, koji će vašu kožu lica učiniti besprekornom i mladolikom možete pronaći i poručiti u našoj online prodavnici.

Za sva pitanja kontaktirajte naš tim koji će sa velikim iskustvom i ljubaznošću odgovoriti na svaku vašu nedoumicu.

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića Politika privatnosti