Micelarna voda – 1 rešenje za 3 problema!

Čini se da je micelarna voda ušla u svet kozmetike na velika vrata i postala prava senzacija među sredstvima za negu kože. Vrtoglavi rast popularnosti postigla je, pre svega, svojom primenom u modnoj industriji, kao sredstvo za skidanje šminke kod modela, a dobar glas se daleko čuje. Stoga, ne čudi “status” koji je micelarna voda – najbolji proizvod za čićenje lica. Svoju reputaciju stekla je za svega par godina postavši neizostavni proizvod u neseseru miliona žena širom sveta.

Međutim, formula micelarne vode je stvorena još pre nekoliko decenija i do skoro je čekala svojih 5 minuta kada će pokazati šta sve može. Danas, gotovo da ne postoji osoba koja bar nije čula za vodu, na prvi pogled, pompeznog naziva i njena magična dejstva. Ali, malo je onih koji znaju šta je tačno micelarna voda i čemu duguje svoja svojstva. Vreme je da otkrijemo šta se krije u njenom sastavu i koje benefite može doneti njeno svakodnevno korišćenje u nezi lica.

Glavni sastojak micelarne vode je, kao što joj ime kaže, voda. Ipak, u pitanju je voda neutralne PH vrednosti. Obična voda koju koristimo svakog dana, koja u sebi može sadržati kalcijum, hlor, rastvorene minerale i metale. Prisustvo ovih čestica može biti previše iritantno prema koži, povlačeći dodatne probleme sa sobom. Za razliku od obične, voda neutralne PH vrednosti je potpuno prečišćena i predstavlja najbolji osnov za čišćenje i hidrataciju lica, bez oštećivanja njenog hidrolipidnog filma.

Svoje moći micelarna voda za čišćenje lica duguje „tajnom“ sastojku, molekulima surfekanata ,esencijalnim česticama u sastavu svakog sredstva za pranje poput sapuna, šampona itd. Pri njihovoj povećanoj koncentraciji surfekanata dolazi do formiranja micela, po kojima micelarna voda i nosi ime. Micele, kao složene hemijske strukture, u stanju su da za sebe vežu i sa površine kože uklone sve vrste nečistoća poput šminke, sebuma, agensa i drugih što spoljašnjih, što prirodnih nečistoća. Drugim rečima, micele funkcionišu poput malih magneta koji svojom snagom sa lica odstranjuju sve čemu tu nije mesto!

Skidanje šminke

Zahvaljujući svom jedinstvenom i jednostavnom sastavu, micelarna voda se u svom punom sjaju pokazala kao učinkovito sredstvo za uklanjanje šminke i čišćenje lica. Za mnoge žene koje koriste šminku svakodnevno ovo je predstavljalo mukotrpan proces bez postojanja ikakve prečice. Sa pojavom micelarne vode, pojavilo se i dugo priželjkivano rešenje I odgovor na svakodnevno pitanje, kako brzo I lako očistiti kožu lica. Jednostavnim nanošenjem na tufer, micelarna voda skida šminku, poput gumice, za svega nekoliko minuta, što nas dovodi do glavnog razloga zašto je ovaj proizvod toliko obožavan među ženskom populacijom svih uzrasta.

Hidratacija kože

Međutim, kozmetička industrija svakog dana pronalazi nove ideje koje donose poboljšane formulacije i nove uloge postojećih proizvoda. Tako, Dr Colić micelarna voda u sebi sadrži brojne, pažljivo odabrane, aktivne komponente koje donose potpuno novu dimenziju u primeni ovog preparata. Prisustvo hijaluronske kiseline zaslužno je za značajnu, dubinsku hidrataciju čime se održava elastičnost I blistavost tena. Efekte hidratacije pojačava glicerin koji štiti kožu od dehidratacije I isušivanja usled spoljnih faktora. Kombinacijom ovih sastojaka, Dr Colic 3 u 1 micelarna voda redovnom upotrebom učiniće vaše lice mekanim i glatkim. Svakodnevnim korišćenjem vrlo brzo ćete zaboraviti hladno vreme i vetar, ali i probleme koje izaziva izlaganje suncu i UV zračenju. Pored toga, čak i ako imate suvu i veoma osetljivu kožu, naš preparat će pružiti svu neophodnu negu bez obzira na tip kože.

Smirivanje upalnih procesa

Upalni procesi na koži nisu retkost i uz nedovoljno posvećivanje pažnje i primene adekvatnog tretmana mogu postati hronični i akutni problemi. Kao i u većini slučajeva, preventiva predstavlja proveren i najbolji pristup u smanjivanju mogućnosti oštećenja kože i pojave upalnih procesa. Trudite se da sebi kreirate ritual koji nikada neće preskakati i makar dva puta dnevno posvetite pažnju svom licu. Na ovaj način zaštitićete kožu od svih nečistoća nakupljenih tokom dana i ukloniti višak sebuma i izumrele ćelije kože stvorenih tokom noći. Dr Colić micelarna voda u sebi sadrži kreatin koji oporavlja metabolizam ćelija i vraća koži neophodnu  vitalnost. Takođe, prisustvo čestica zelenog čaja, poznatog po svom antioksidativnom dejstvu, umiruje upale lica i smanjuje pore. 

Pored toga, naša formula ne sadrži alkohol, što je čini pogodnom za korišćenje i u predelu očiju bez ikakve iritacije i potrebom za naknadnim ispiranjem lica, što je prednost u odnosu na proizvode slične primene.

Zaključak

Doživite osećaj čiste kože koji vam donosi Dr Colić 3 u 1 micelarna voda i pružite svom licu medicinsku negu u svakoj situaciji – bilo da je u pitanju brzo skidanje šminke, uklanjanje nečištoća i hidratacija kože ili ublažavanje efekata upalnih procesa i iritacije. Bez obzira na tip i starost vaše kože, pažljivo kreirana formula će vašem licu obezbediti sve što je potrebno. Za postizanje maksimalnih rezultata, naša preporuka je da svaki tretman vašeg lica završite nanošenjem dnevne ili noćne kreme iz Dr Colic palete proizvoda.

Za sva vaša pitanja kontaktirajte naš tim koji će sa velikim iskustvom i ljubaznošću odgovoriti na svaku vašu nedoumicu.

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića Politika privatnosti