Matične ćelije biljaka u kozmetici

Kozmetička industrija je u usponu i svakodnevno pristižu nove ideje i poboljšani preparati testirani u nekim od najboljih laboratorija sveta. Kako održati večnu lepotu, kako sprečiti starenje i održati vitalnost kože lica – samo su neka od pitanja na koja treba dati odgovor u vidu rešenja. Da li ste čuli za biljne matične ćelije? Upravo su one postale veoma popularne kozmetičke komponente. Ne priča se bez razloga da postaju budućnost anti-age nege. U nastavku teksta objasnićemo kakve veze imaju biljne matične ćelije i kozmetika.

Šta su matične ćelije?

Najvažniju komponentu većine tkiva čine upravo matične ćelije, jer one omogućavaju obnavljanje i regeneraciju tog tkiva. Čuvanje i zaštita naše kože je od vitalnog značaja, jer je koža naš najveći organ. Prekriva čitav naš organizam i na određeno vreme joj je potrebno obnavljanje. Upravo to obnavljanje zavisi od matičnih ćelija. Kako vreme prolazi naš organizam stari, a uz to stare i naše matične ćelije. Polako gube svoj odbrambeni mehanizam i postaju manje aktivne. Tada je potrebno koristiti proizvode koji neutrališu sve negativne uticaje iz spoljašnje okoline. Pre svega se misli na korišćenje faktora protiv UV zračenja. Zbog toga je veoma važno koristiti odgovarajuću negu, kako bi naša koža ostala sveža, zategnuta i lepa. Upravo tu na snagu stupaju biljne matične ćelije.

Šta su biljne matične ćelije?

Matične ćelije biljaka i kozmetika povezani su sve čvršćim vezama. Biljne matične ćelije pokazale su izvanredne anti - aging osobine na taj način što stimulišu sintezu kolagena koji podstiče regeneraciju kože. Pomažu ćelijama da uklone višak slobodnih radikala i zaštite ih od oksidativnog stresa i ono najvažnije - podstiču multiplikaciju matičnih ćelija kože koje utiču na obnovu oštećenih tkiva, smanjenje dubina bora i poboljšanje gustine kože.

Prve biljne matične ćelije su ekstrakovane u Švajcarskoj iz jabuke, zatim slede biljne matične ćelije vinove loze, ruže, saponarije i argana. Od pomenutih posebno se izdvajaju matične ćelije argana koje pokazuju snažne efekte uklanjanja bora.

Ostali poznati benefiti matičnih ćelija argana su: povećana fleksibilnost kože, stimulacija dermalnih matičnih ćelija koje su odgovorne za  proizvodnju kolagena i elastina, aktivacija DNK reparacije ćelija, zaštita od UV zračenja.

Matične ćelije biljaka i kozmetika

Upravo iz gore navedenih razloga biljne matične ćelije – a posebno matične ćelije argana predstavljaju budućnost anti-age nege. Matične ćelije argana predstavljaju osnovu naše nove Age Code linije, koja se sastoji od Age Code dnevne, noćne kreme i seruma.

Matične ćelije argana u anti- age tretmanima koriste se da pomognu očuvanju vitalnosti svih vaših matičnih ćelija. One su tu da deluju direktno na osnovne faktore hronološkog starenja. Upravo zbog toga u liniji Age Code možete pronaći i revitalizujuću dnevnu kremu. Redovnim korišćenjem dobijate kožu lica koja je nahranjena, hidrirana i oporavljena. Fine linije i bore su manje primetne, a sadrži i UV filtere koji omogućavaju zaštitu kože tokom dana (SPF10). Prijatna tekstura ove kreme osveža kožu i čini je izuzetno blistavom i glatkom.

U liniji Age Code možete pronaći i revitalizujuću noćnu kremu koja će vam pomoći da se osećate sveže odmah po buđenju. Intenzivno stimuliše nastanak kolagena i elastina. Redovnim korišćenjem uz dnevnu kremu utiče na brže poboljšanje stanja kože.

Dr Colić AGE CODE serum je obogaćena esencija od koje koža postaje baršunasta i glatka poput satena. Minimalizuje dubinu bora i nudi vidljivu redukciju, dok sprečava pojavu novih bora, te postiže zaglađeniji i zategnutiji izgled kože. Esencija je izuzetno brzog upijajućeg svojstva, fine lagane teksture koja ne opterećuje kožu.

Matične ćelije biljaka u kozmetici - prednosti

Osim blagotvornih efekata u anti-age tretmanu, jedna od najvećih prednosti je ekološka bezbednost. Svi proizvodi podrazumevaju promociju održivog modela, koji propisuje korišćenje kultura biljnih ćelija na održivi način. Ništa ne sme da šteti prirodi i njenom uravnoteženom funkcionisanju. Uslovi u kojima se dobijaju kozmetičke supstance od matičnih ćelija biljaka moraju biti apsolutno sterilni i u skladu sa svim zahtevima struke.

Sada možete uživati u korišćenju preparata koji podrazumevaju upotrebu matičnih ćelija biljaka i rešiti se svojih bora, a da pri tom budete sigurni da nikako ne narušavate prirodnu ravnotežu i balans.

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića Politika privatnosti