Kokos – Nekrunisani kralj nege kože!

Ne tako davno, kokos i kokosovo ulje predstavljali su glavnu zvezdu kozmetičke industrije. Razlog je bio ogromna lepeza benefita i primena koje su se u njemu krile, ali, kao da to nije bilo dovoljno, razne „studije“ su počele da ovom zaista fantastičnom daru prirode pripisuju nova, čarobna i pompezna svojstva. „Zahvaljujući“ tome na sva svojstva kokosa i ulja je početo da se gleda sa sumnjom i postavljalo se pitanje da li je u pitanju još jedan marketinški trik. Kokos je morao da siđe sa trona najpoželjnijeg sastojka u proizvodima za negu.

Ipak, ako se vratimo malo dalje u prošlost, videćemo da je u pitanju azijska tajna, ne samo za negu tela. Pored toga što je neizostavan sastojak ishrane ove regije, ženama iz Južnog Pacifika kokosovo ulje je već vekovima prijatelj u očuvanju lepote. Za njih je nezamenjiv u nezi i brizi kože, kose, lica, noktiju. Ali, šta od njega možemo očekivati u kada je u pitanju koža lica. Mnogo, a za vas smo pripremili i kratak pregled benefita, kako ne bi bilo više sumnje šta sve kokos može! Ipak, krenimo od početka!

Kako se dobija kokosovo ulje?

Iako postoji nekoliko tehnika za ekstraktovanje, fermentacijom, metodom centrifuge i hladnog ceđenja, ono će se uvek dobiti iz sušenog mesa kokosa. Sve tri tehnike predstavljaju potpuno prirodan način što je jako važno sa aspekta čuvanja lekovitosti kokosovog ulja u samom procesu. Mnogi ga mešaju sa vrlo bliskim rođacima, kokosovim mlekom i vodom, pogotovo zbog njihovih blagodeti po lepotu, takođe.

Benefiti kokosovog ulja na kožu

  • Hidrira kožu – Ceđenjem kokosa dobija se pregršt masnih kiselina koje imaju vrlo značajnu ulogu u sprečavanju isušivanja lica. Jedna od mnogih, linolna kiselina predstavlja pravo blago za sve sa izrazito suvom kožom lica. Zahvaljujući njoj, kokosovo ulje će u trenu osvežiti lice.
  • Štiti kožu – Kokosovo ulje pruža zaštitnu barijeru, štiteći kožu od toksina, prljavštine i drugih slobodnih radikala sa kojima se svakodnevno suočava naše lice.
  • Čini kožu glatkom – Sasvim mala količina kokosovog ulja je dovoljna da kožu odmah učini mekšom i glatkom na dodir. Redovnim korišćenjem poboljšaće i njenu strukturu, a ponovo su masne kiseline te koje kokosovo ulje čine tako snažnim!
  • Smanjuje fine linije i bore na licu – Kokosovo ulje može, takođe, smanjiti i znakove starenja na vašem licu. Svoja anti-age svojstva kokosovo ulje duguje prisustvu vitamina E u svom sastavu i sposobnosti da prodre u dublje slojeve kože. Zahvaljujući tome pospešiće stvaranje i obnavljanje kolagena. Kao rezultat toga, koža će biti elastičnija, hidrirana i sa vidljivo manje finih linija i bora.
  • Smiruje upalne procese – Laurična kiselina čini čak 50% kokosovog ulja. Zahvaljujući njoj, ono ima antiseptičko dejstvo i zaustavlja delovanje negativnih bakterija i mikroorganizama koji mogu izazvati upale na koži. Pored toga, čini kožu snažnijom i otpornijom zbog dubinske hirdiranosti i smanjuje dodatno rizik od potencijalnih infekcija.
  • Sadrži antioksidante – Ranije pomenuti vitamin E, pored toga što umanjuje bore na licu, predstavlja i odličan antioksidant. Zaštitiće vas od dejstva slobodnih radikala iz našeg okruženja, pa samim tim i vašu kožu sačuvati od starenja i propadanja.
  • Štiti od Sunca – Ovo treba uzeti sa rezervom, ali činjenica je da kokosovo ulje ima SPF4, pa će vašoj koži pružiti kakvu-takvu zaštitu od štetnih UV zraka u danima kada oni nisu snažni, ali ipak ne može zaštititi mnogo od onog najjačeg.
  • Miriše fenomenalno – Iako smo ovo već pomenuli, ne možemo, a da ne pomenemo ovu sjajnu karakteristiku koja kokos čini tako obožavanim. Jer, ko ne voli taj sočan, tropski miris kokosa? Svakako, pravi bonus pored svih drugih benefita koje donosi!

Dr Colić maska za lice – Najbolje od kokosa!

Dr Colić medicinska kozmetika, iako nije u fokusu i  kao ranije, i dalje vidi kokosovo ulje kao idealan sastojak za kožu koja se suočava sa ozbiljnim nedostatkom vlage čije su posledica suva i umorna koža. Zato je Dr Colić kozmetika u naše najbolje maske za lice uvrstila i preparat na bazi ovog snažnog sastojka! Pored svih prethodno nabrojanih blagodeti kokosovog ulja, Dr Colić maska za hidrataciju lica sadrži i hijaluronsku kiselinu i kolagen, čime maska za lice obezbeđuje dubinsku hidriranost, poboljšava elastičnost i podmlađuje kožu na odličan način!

Kako biste postigli najbolje efekte, naša preporuka je da se maska za hidrataciju lica primenjuje jednom do dva puta nedeljno. Takođe, maska za lice potpune rezultate daje nanošenjem uveče, na čistu kožu lica. Nakon 20 minuta, maska za hidrataciju lica će ostaviti nežan film aktivnih komponenti koji možete umasirati na vaše lice i koji ne zahteva umivanje. Dr Colić medicinska kozmetika nudi vam i mogućnost da u potpunosti pružite svojoj koži sve što joj je neophodno tako što ćete svoj ritual nege lice poželjno je završiti odgovarajućom noćnom kremom iz našeg asortimana.

Naša prvoklasna maska za lice na bazi kokosovog ulja, kao i druge najbolje maske za lice koje vam nudi Dr Colić kozmetika, dostupna vam je i u online prodavnici na našem sajtu, a za sva pitanja kontaktirajte Dr Colić kozmetika tim koji će sa velikim iskustvom i ljubaznošću odgovoriti na svaku vašu nedoumicu.

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića Politika privatnosti