Kako se sačuvati od bora u predelu očiju?

Svi smo čuli da oči mogu mnogo otkriti, ali da li uvek želimo da otkriju baš sve? Regija lica oko očiju predstavlja prvo mesto na kome će se pokazati uticaj vremena na naše lice i mladolikost. Fine linije i bore na ovom mestu učiniće da izgledamo starije, umornije nego što zapravo jesmo i znatno pokvariti utisak kako vidimo sebe, pre svega, a i svi drugi. Prevencija je uvek najbolje rešenje, stoga je važno da razumemo zašto se ovi znaci starenja pojavljuju i šta možemo da uradimo kako bismo ih sprečili.

Pre svega, da li ste znali da ljudsko oko trepne skoro deset hiljada puta na dan? Ovo predstavlja vrlo zahtevan zadatak za mišiće i kožu lica u okoloočnoj regiji. Pored toga, koža oko vaših očiju je čak 10 puta tanja od ostatka kože na licu. Dodajmo na to i da ovaj predeo gotovo da nema masne ćelije u svojoj strukturi, čineći je veoma osetljivom na promene u hidriranosti. Zato ovaj deo znatno brže gubi svoja svojstva elastičnosti, oblik i dolazi do pojave bora i podočnjaka.

Međutim, ovo su samo faktori vezani za okoloočni predeo. Pored njih, postoje drugi, brojni uticaji iz spoljašnje sredine, ali i neke naše odluke i navike koje utiču na starenje kože oko očiju. Za vas smo pripremili pregled onih ključnih, čijim izbegavanjem ili promenom u ponašanju možete znatno usporiti stvaranje bora i učiniti dosta na polju stvaranja adekvatne nege lica.

Izbegavajte preterano izlaganje UV zracima

Sunce može imati brojne benefite po stanje naše kože i doneti mu sjajan i preplanuo ten. Takođe, svi već dobro znaju negativne uticaje UV zraka, a evo još jednog dodatnog. Podstiče prirodnu predispoziciju isušivanja kože oko očiju. Stoga, izbegavajte direktno izlaganje suncu, a kada ste na njemu, obavezno koristite zaštitnu kremu, naočare i šešir.

Proverite svoj vid

U poslednje vreme imate problem sa vidom na daljinu ili blizinu? Ukoliko želite da izbegnete bore, pravo je vreme da posetite lekara. Možda toga niste svesni, ali oštećenja vida značajno povećavaju naprezanje očiju. Sužavanje vidnog polja zateže kožu i oči se znatno brže umaraju. Korekcijom ovog problema, vaše oči će biti odmornije, a samim tim i vaša koža u tom delu.

Korigujte vašu ishranu

Pravilna ishrana ima važan doprinos u rešavanju i prevenciji brojnih problema, pa tako i ovog. Međutim, kod ovog je važno naglasiti da je od ključnog značaja birati namirnice bogate esencijalnim masnim kiselinama, pre svih, Omega-3. One su nemerljivo značajne u zadržavanju elastičnosti i hidriranosti kože, što je veoma važno za regiju kojom se bavimo. Ne zaboravite i da unosite redovno i u dovoljnim količinama vodu, što će se takođe odraziti na hidriranost vaše kože.

Ostavite pušenje i alkohol

U vašim kapcima nalazi se veliki broj krvnih kapilara, što ih čini veoma podležnim efektima konzumiranja cigareta i alkohola. Njihovim unosom krvni sudovi se sužavaju čime se sprečava dotok kiseonika do kože i drugih hranljivih materija. U slučaju pušenja, još jedan problem predstavlja i dim koje cigarete proizvode koji dodatno napreže oči i podstiče naboravanje kože.

Kvalitetan san je važan

Nedovoljno odmora će se najpre odraziti na stanje kože u predelu vaših očiju. Stoga je važan redovan ritam u pogledu spavanja, kao i da san traje bar 8 časova dnevno, kako bi se i organizam i oči odmorile. Loš san utiče i na pojavu stresa koji može uticati na stanje vaše kože.

Vodite računa kako čistite i negujete kožu

Ukoliko se ne radi pravilno, proces uklanjanja šminke i nečistoća sa kože može biti veoma grubo prema licu i osetljivim delovima. Dodatni problem može izazvati i neodgovarajuć izbor preparata za određeni tip kože što zajedno može dovesti preranom i ubrzanom starenju kože. Uvek budite nežni prema svojoj koži i birajte adekvatna, neagresivna sredstva za održavanje i negu vašeg lica.

Nikada nije kasno za promenu

Iako su se na vašem licu pojavili tragovi prethodno nabrojanih faktora, nema razloga za brigu kako smanjiti bore na licu. Zahvaljujući brojnim otkrićima u oblasti kozmetike sada je moguće proces boranja zaustaviti, pa čak i povratiti raniji, mladalački izgled. Glavno oružje u toj borbi svakako predstavlja krema protiv bora za predeo oko očiju, poznatija i kao antirid krema. Krema protiv bora oko očiju će vam pomoći da se rešite problema u predelu donjih kapaka i okoloočnih bora.

Dr Colić Beauty Therapy Antirid krema jeste snažan saveznik u postizanju tog cilja. Njen najvažniji sastojak jeste hijaluron, važna aktivna komponenta u procesu vezivanja vode, očuvanju hidriranosti kože i brisanju finih linija koje su se pojavile. Ulje crnog grožđa zaduženo je za sprečavanje uticaja slobodnih radikala i vraćanje kože u prirodni balans, dok ulje Jojobe podstiče hidrataciju i reguliše sebum, čineći kožu glatkom, sjajnom i mekom. Naša antirid hijaluronska krema zaokružena je prisustvom vitamina E, pantenola i glicerina biljnog porekla.

Naša najbolja krema za bore oko očiju se vrlo lako koristi – laganim pokretima nanesite kremu na čistu kožu oko osetljive zone oka i blago utapkajte do upijanja na gornji i donji kapak. Kremu koristite ujutru kako biste je zaštitili i sačuvali od spoljnih faktora, a večernjim tretmanom pojačajte prirodnu regeneraciju površinskih slojeva kože.

Za postizanje potpunog efekta preporučujemo i korišćenje odgovarajućih dnevnih i noćnih krema za lice. Medicinska kozmetika Dr Colić vam u svojoj ponudi nudi potrebne preparate i na tom polju koje možete pronaći u našoj online prodavnici.

Pravo rešenje više ne morate da tražite, rešenje je ispred vas. Neka Dr Colić kozmetika bude u službi vaše kože. Za sva pitanja kontaktirajte naš tim koji će sa velikim iskustvom i ljubaznošću odgovoriti na svaku vašu nedoumicu.

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića Politika privatnosti