Kada početi sa negom okoloočnog područja i koliko do prvih rezultata?

Bogatstvo proizvoda koji su nam dostupni danas za adresiranje raznoraznih znakova starenja na našem licu poput finih linija, bora, tamnih krugova ispod očiju ili neujednačenog tena istovremeno je i blagoslov i prokletstvo. Preplavljeni sa tolikim izborom i informacijama iz brojnih izvora  izuzetno je teško uspostaviti pravilan beauty režim sa kojim ćemo biti potpuno sigurni da dobijamo najviše za svoju kožu. Kada i sa čim početi?

U punoj mladosti i snazi našeg organizma, ne opterećujemo se puno borbom protiv znakova starenja. I zašto bi, kada bora ni nema! Međutim, sa pojavom prvih tragova i finih linija, dolaze i prve indikacije da je naša koža počela da stari i da zahteva više naše pažnje. Tada, nega lica postaje opsesija, a krema za bore oko očiju, često zvana i antirid krema, postaje obavezan preparat u neseseru i rutini za negu licu. Ipak, za mnoge ostaje nedoumica kada je pravi trenutak da se počne sa korišćenjem ovih krema? Kao i za svaku kozmetičku odluku, važno je  da najpre budete dobro informisani, zato smo za vas pripremili sve razloge koje je potrebno da znate u donošenju odluke da uvrstite antirid u svoju svakodnevnicu.

Koža u predelu oko očiju je izuzetno osetljiva

Prva i potpuno razumljiva dilema jeste zašto je uopšte potrebna posebna krema za ovu regiju lica? Pa, naše oči su neprestano aktivne. Kada bismo u obzir uzeli treptaje, cifra je zapanjujućih 10 hiljada puta dnevno. A iz vida ne smemo ispustiti i sve druge emocije, reakcije, poglede i akcije koje očima iskazujemo. Ovo je moguće zahvaljujući velikom broju mišića koji su svake sekunde u pokretu. A da bi to bilo moguće, koža iznad njih je izuzetno fleksibilna i tanja kada se uporedi sa ostatkom lica. Karakteristike kože u ovoj regiji čine je izuzetno osetljivom na sve faktore iz našeg okruženja, poznatije kao slobodni radikali.

Ne smemo zaboraviti da napomenemo da je koža na ovom mestu prožeta velikim brojem kapilara, a celu situaciju komplikuje činjenica da u ovom području nema masnih ćelija. Stoga dolazi do pojave podočnjaka, a sa njima vrlo brzo stižu i bore oko očiju. Kako bi izašli na kraj sa ovim problemom, razvijene su kreme posebne formulacije sa ciljem da neguju i podmlade kožu oko očiju. A kako sve promene na licu počinju iznutra, prelazimo na sledeće ključno pitanje za ovu temu.

Kada početi sa korišćenjem antirid kreme?

Zbog izuzetne osetljivosti lica u regiji oko očiju, dugo se vodila polemika kada je pravi trenutak da se posegne za antirid kremom. Većina eksperata tvrdi da je idealno vreme za primenu već u ranim dvadesetim godinama. Već sredinom ove decenije, koža ubrzano počinje da gubi svoje regenerativne sposobnosti i snagu, pa je važno krenuti sa preventivnim merama, jer je uvek bolje sprečiti nego lečiti. Ipak, mnogi smatraju da nema potrebe za tako drastičnim merama već u ranim godinama. Ali sve veće zagađenje, efekti klimatskih promena i promene u našem životnom stilu diktiraju drugačiji pristup u odnosu na ranije generacije. Eksterni faktori su sve suroviji, nivo stresa, opasnost od sunčevih zraka, brza ishrana i tehnologija u značajnoj meri utiču na našu svakodnevnicu, a samim tim i na našu kožu. I uprkos činjenici da će se prvi ozbiljni tragovi pojaviti na licu nakon tridesete godine, koža lica danas počinje da stari brže i ranije, a nega ovih izazova postaje potreba sa razlogom.

Negujte problematični predeo oko očiju bez obzira na godine!

Ako ste do sada bili u nedoumici i izbegavali kupovinu antirid preparata i oslanjali se isključivo na vašu dnevnu i noćnu kremu, vreme je za korekciju rutine jer krema za bore oko očiju je uvek dobrodošla!

Dr Colić Beauty Therapy Antirid krema za bore oko očiju može biti vaš adut u postizanju tog cilja. Zahvaljujući svojoj izbalansiranoj formulaciji pogodna je za sve tipove kože i sve uzraste, pa nećete morati da otvarate i tu Pandorinu kutiju kada je reč o antirid kremama. Ključni sastojak je hijaluron i zaslužan je za očuvanje hidriranosti. Ne smemo zaboraviti da pomenemo ulje Jojobe namenjeno hiperosetljivoj koži koje savršeno reguliše sebum i deluje antiseptično, dok ulje iz semenki crnog grožđa, kao snažan antioksidant, štiti ćelije od slobodnih radikala i svih, već pomenutih, štetnih uticaja okoline. Jedinstvena formulacija upotpunjena je vitaminom E, pantenolom i glicerinom biljnog porekla.

Saveznik u ovoj borbi svakako vam mogu biti i zdravije životne navike. Uredan san, od šest do osam sati dnevno, upotpunjen redovnim i izbalansiranim obrocima, redovnim hidriranjem i čuvanjem sebe i kože od stresa.

Za postizanje potpunog efekta preporučujemo i korišćenje odgovarajućih dnevnih i noćnih krema za lice. U okviru Dr Colić asortimana proizvoda za negu lica možete pronaći i ove proizvode, a sve zajedno možete jednostavno poručiti putem naše online prodavnice.

Bilo da želite da duže očuvate ili brzo povratite jedar i mladolik izgled, Dr Colić kozmetika će biti u službi vaše kože! Za sva pitanja kontaktirajte naš tim koji će sa velikim iskustvom i ljubaznošću odgovoriti na svaku vašu nedoumicu.

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića Politika privatnosti