Dnevna i noćna krema – Da li su vam potrebne obe?

Jeste li se ikada zapitali zbog čega nam se sa svih strana savetuje da su za kvalitetnu i zaokruženu negu lica potrebna dva, naizgled ista preparata – dnevna i noćna krema za lice?

Može se učiniti sasvim praktičnim i ekonomičnim korišćenje jednog proizvoda za negu lica ujutru i uveče, ipak, ovakva odluka može biti i kontraproduktivna u održavanju željenog mladalačkog izgleda kože!

Razlog je vrlo jednostavan. U zavisnosti od doba dana, naša koža lica ima drugačiji bioritam i obavlja drugačije funkcije – tokom dana čini sve da se odbrani i zaštiti od faktora koji prete iz spoljašnje sredine, dok je noć rezervisana za pročišćavanje i regeneraciju. Stoga su i kreirane kreme sa različitom formulacijom u pogledu sastojaka, teksture i namene, pa samim tim i donose  različite efekte.

Glatka, sjajna i hidrirana koža je cilj svih nas – a kombinacija koju čine kvalitetna dnevna i noćna krema omogućava baš to! Prema tome, važno je da znamo šta suštinski čini razliku između ovih preparata i koliko je značajna upotreba oba za postizanje maksimalnih efekata u nezi lica.

Dnevna krema štiti lice

Tokom dana, naše telo je u aktivnom stanju, pa isto važi i za našu kožu. Ona ulaže mnoštvo energije kako bi se izborila sa stresom, zagađenjem, vremenskim uslovima, UV zračenjem i drugim opasnostima po kožu iz naše okoline. Takođe, danju je koža često prekrivena i šminkom, pa kvalitetna dnevna, hidratantna krema za lice mora imati rešenje i za to.

Zato, krema koja se nanosi na dnevnoj bazi ima zadatak da momentalno po nanošenju osvežava kožu i stvori dodatni, zaštitni sloj. Važan sastojak koji sadrži dnevna krema za lice su antioksidanti koji će se pobrinuti za slobodne radikale kojima smo tokom dana izloženi.

U svojoj teksturi, dnevne kreme su znatno laganije u poređenju sa noćnim varijantama kako bi se koži omogućilo da „diše“ normalno i da bi služile kao adekvatna podloga za nanošenje šminke.

Ne zaboravimo i važnu ulogu zaštitnog faktora od sunčevih zraka u sastavu dnevnih krema kako bi se sprečilo delovanje delovanje Sunca na boranje i ubrzavanje procesa starenja kože.

Noćna krema regeneriše kožu

Noć je vreme kada se naša koža odmara, oporavlja i obnavlja. Za takav proces potrebni su joj hranjivi sastojci i dubinska hidratacija. Zato se sastav noćnih krema značajno razlikuje, kako bi njihovo korišćenje bilo adekvatno potrebama i funkciji kože tokom noći.

Ove kreme su znatno bogatije teksture i bogatije aktivnim komponentama koje imaju anti-age delovanje. Hijaluron, žen šen, niacinamid i vitamin E  zauzimaju nezamenjivo mesto u pogledu vraćanja elastičnosti i smanjenju bora na licu.

Kvalitetne kreme podstiču i metabolizam ćelija, kao i bolju cirkulaciju i pospešeno stvaranje kolagena, ključnog za hidriran izgled.

Preporuka je da se pre nego što se nanese noćna krema sa hijaluronom, lice temeljno očisti od šminke i nečistoća kako bi se dodatno pospešilo njeno dejstvo.

Šta kada se uloge zamene?

Kada se dnevna krema nanese umesto noćne, i obrnutno, funkcija kreme ne odgovara potrebama kože u tom trenutku i njihovo blagotvorno dejstvo je svedeno na minimum, a čak može doći i do usporavanja prirodnih procesa same kože.

Noćna krema u dnevnoj ulozi će kožu učiniti mnogo masnijom zbog svoje teksture. Takođe, šminka neće prianjati dobro na lice, a zaštita od sunca će biti izostavljena.

Sa druge strane, dnevna krema u noćnoj varijanti neće pružiti koži dovoljno hidratacije, kao ni važne anti-age sastojke važnih u trenucima kada se u telu odvijaju procesi obnavljanja i regeneracije.

Pored rutine, važan i kvalitet!

Dakle, možemo zaključiti da je razlika između dnevnih i noćnih krema značajna i da postoji razlog zašto ih treba koristiti u paru, a ne jednoj dodeliti obe važne uloge u nezi kože tokom dana.

Ali rutina korišćenja i dnevne i noćne kreme ipak nije dovoljna. Samo izborom kvalitetne kreme sa hijaluronom, koji sadrže sve potrebne sastojke za dnevnu i noćnu negu lica se mogu postići željeni rezultati. Dr Colić medicinska kozmetika vam donosi nekoliko linija dnevnih i noćnih krema baziranih na sjajnim i komplementarnim kombinacijama sastojaka koje će svakom licu, bez obzira na tip kože, obezbediti kvalitetnu i željenu negu!

Svoju kombinaciju dnevne i noćne kreme za potpuni tretman vašeg lica možete naručiti i putem interneta u našoj online prodavnici, a za sva pitanja kontaktirajte naš tim koji će sa velikim iskustvom i ljubaznošću odgovoriti na svaku vašu nedoumicu.

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića Politika privatnosti