Da li mi je i kada potreban serum za lice?

Mnogo puta do sad smo mogli čuti da su godine samo broj. Godine vrlo retko odražavaju nečije sposobnosti, zrelost ili drugu karakteristiku. A kada govorimo o koži lica, gotovo nikad realno stanje ne odražava pravu sliku naše starosti.

Zdrava ishrana, kvalitetan režim nege kože i genetika mnogima pomažu da izgledaju mlađe, dok su izlaganje suncu, životni stil i zagađenost iz okruženja na brojnim licima ostavili svoj trag. Ipak, postoji način da se uzvrati udarac i to vrlo snažan! Kako? Uz sve popularniji preparat u neseserima i komodama žena – serumima za lice!

Međutim, pre nego što proširite svoju rutinu nege lice još jednim kozmetičkim proizvodom, najpre ćemo se upoznati sa svim nepoznanicama koje se kriju iza čudnog naziva ovog proizvoda i ko sve može očekivati benefite od njegovog korišćenja!

Šta je serum?

Serum za lice je jedan od vitalnih proizvoda neophodnih za zdravu, elastičnu i podmlađenu kožu lica. Isto se može reći i za kreme koje koje svakodnevno koristimo, ali za njihov uspeh potrebno je vreme. Stoga je uloga koju ima serum za lice jedinstvena, jer, za razliku od krema protiv bora koje ne mogu prodreti u dublje slojeve kože, molekuli seruma su mnogo sitniji od onih u kremama što ih čini pogodnim za dubinsku hidrataciju i hranjenje kože potrebnim sastojcima.

U poređenju sa kremama, serumi su značajno ređe i lakše teksture, ali zato prepuni aktivnih sastojaka. Zbog toga serumi, i u vrlo malim količinama, imaju  moćan efekat, a koža ih mnogo lakše upija i tako dolazi do potrebnih aktivnih komponenti.

Prednosti korišćenja seruma za lice

Iako se serum smatra najboljim oružjem u borbi protiv bora i kao superiorno anti-age sredstvo, pokazao se i kao ekstremno efikasan i sa drugim problemima kože. Pogodni su za različite tipove kože, pa, kod osoba sa masnom kožom predstavlja jakog saveznika za hidrataciju lica koji ne začepljuje pore. Takođe, koriste se i kao dobro rešenje za suvu kožu, crvenilo i iziritiranost, akne, izbeljivanje kože lica i smanjivanje fleka.

Najbolji serumi za lice, bez obzira na tip kože i bez izuzetka, donose širok spektar benefita u nezi kože. Međutim, ono za šta ih ljudi najviše kupuju jeste borba protiv starenja kože. Ali, u zavisnosti od svog sadržaja aktivnih komponenti, formula može pospešiti i uspešno rešiti i druge probleme vaše kože!

Kako se koristi serum za lice?

Korišćenje i nanošenje seruma je isto svakog puta, bez obzira na doba dana. Jedina razlika jeste njegovo mesto u vašoj rutini nege lica ujutru i uveče. Razlog je vrlo jednostavan. Kako bi se dobilo najbolje od svakog preparata, najpre se kreće od proizvoda laganije ka proizvodima bogatije teksture. To znači da, nakon čišćenja lica, prvo treba naneti serum. Potom, kako aktivne komponente ne bi „pobegle“ pre nego što deluju na kožu, nanosi se dnevna ili noćna hidratantna krema za lice. Na kraju, u zavisnosti od doba dana, koristi se antirid krema, šminka ili krema sa zaštitnim faktorom, koji su po svom sastavu znatno teži preparati.

Serumi su, takođe, i jedan od retkih kozmetičkih preparata kod kojih važi pravilo „manje je više“. Budite sigurni da prekomerno korišćenje neće pojačati njegove efekte. Šta više, može biti i kontraproduktivno i izazvati iritaciju, crvenilo i narušiti zdravlje vaše kože.

Kada pričamo o pravilnom nanošenju, svejedno je da li ćete serum najpre naneti na dlanove ili direktno na vašu kožu lica. Važno je samo da se serum aplicira utapkavanjem na lice i vrat, bez utrljavanja ili razmazivanja. Na ovaj način podstiče se bolje upijanje,  a proizvod se tako ne zagreva i ne gube se njegova prvobitna svojstva.

Kada je pravi trenutak za serum?

Dok su rešenja za akne rezervisana za tinejdžere, a ženama preko 35 godina se preporučuju kreme koje će se pobrinuti za fine linije i bore, serumi su univerzalni preparat za svako doba! Što pre počnete da koristite serum, kasnije ćete videti pojavu vidljivih znakova starenja. Stoga, njegovo korišćenje već u dvadesetim godinama nije na odmet! Sa druge strane, za serum nikad nije kasno jer će već nakon nekoliko nedelja pokazati svoje prve, ali moćne rezultate!

Investicija u vašu lepotu!

Na prvi pogled, serum za lice protiv bora u svojoj maloj bočici može izgledati kao skupa investicija. Ipak, kada je količina aktivnih sastojaka u pitanju, nijedan drugi preparat ne može da se meri sa snagom seruma. Zato svako od nas treba da pronađe mesto u svom neseseru za ovaj moćni antiage proizvod.

Da je u pitanju investicija koja se definitivno isplati uvidećete već nakon nekoliko nedelja zahvaljujući formuli na bazi matičnih ćelija argana, niacinamida, hijaluronske kiseline i Žen-Šena.  Dr Colić kozmetika nudi vam i niz drugih proizvoda koji se mogu kombinovati sa našim serumom koji će vam dodatno pomoći u postizanju mladolikog i zdravog izgleda kože lica, bez bora!

Naša prvoklasna medicinska kozmetika dostupna vam je i u našoj online prodavnici, a za sva pitanja kontaktirajte naš tim koji će sa velikim iskustvom i ljubaznošću odgovoriti na svaku vašu nedoumicu.

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića Politika privatnosti